Noże kuchenne

Chcesz dobrze gotować? Musisz mieć dobre noże kuchenne. To właśnie z ich pomocą pokroisz mięso, warzywa czy ryby. Bez wątpienia to podstawowe wyposażenie w każdej kuchni i żaden porządny kucharz nie może się obejść bez dobrego noża. Jakie noże wybrać? Nóż kuchenny musi być ostry. Tępym nożem ...
Chcesz dobrze gotować? Musisz mieć dobre noże kuchenne. To właśnie z ich pomocą pokroisz mięso, warzywa czy ryby. Bez wątpienia to podstawowe wyposażenie w każdej kuchni i żaden porządny kucharz nie może się obejść bez dobrego noża. Jakie noże wybrać?

Nóż kuchenny musi być ostry. Tępym nożem niewiele zdziałasz. Nie dasz rady drobno posiekać cebuli, pokroić równych kawałków mięsa czy marchewki w drobną kosteczkę. Mając tępy nóż nie tylko napocisz się sporo, by udało Ci się cokolwiek pokroić, ale ryzykujesz również zranienie się, gdy nóż zjedzie Ci z krojonego produktu.

Mając to na uwadze warto wybierać noże ceramiczne. Ich ostrze cechuje się doskonałą ostrością i nie tępi się nawet przy bardzo intensywnym użytkowaniu. Nadają się zarówno do krojenia mięsa, wędlin, ryb, jak i warzyw czy ciasta. Wystarczy wybrać odpowiedni rozmiar ostrza i rękojeści. Jedni lepiej się czują operując małymi nożykami, inni zaś wolą duże noże kuchenne, z pomocą których kroją z prędkością światła.

Warto zauważyć, ze niektóre noże ceramiczne są wyposażone w osłonki. Dzięki nim ryzyko skaleczenia jest zminimalizowane i nóż może bezpiecznie leżeć w szufladzie. Co ważne, noże ceramiczne nie reagują z sokami owocowymi, nie przejmują zapachu ani smaku krojonych potraw. Dzięki temu zaraz po krojeniu czosnku i przetarciu ostrza możesz kroić jabłko czy truskawki, a nikt nie poczuje nawet posmaku czosnkowego. Brzmi fantastycznie, prawda? To teraz przyjrzyj się, jakie noże ceramiczne mamy w ofercie i wybierz ten najlepiej dopasowany do Ciebie.

Czytaj więcej
Jest 11 produktów.
Pokazuje 1 - 11 z 11 elementów
Pokazuje 1 - 11 z 11 elementów