• Patelnia z kamienną powłoką
  • patelnie z powłoką kamienną
  • patelnie z powłoką kamienną
  • patelnie z kamienną powłoką
  • patelnie z powłoką stalową
  • patelnia kamienna
  • patelnia z powłoką kamienną
  • copper and stone
  • copper & stone
  • copper and stone

Patelnia z powłoką kamienną Copper & Stone 24 cm

Model: VHGSLCSET0018

Kuchania

Produkt jest już niedostępny zapraszamy do kategorii Kuchnia

Copper & Stone to prawdziwa rewolucja w Twojej kuchni! Połączenie funkcjonalności patelni kamiennej i patelni miedzianej. Wytrzymałość kamienia i równomierne rozprowadzanie ciepła miedzi pozwala osiągnąć profesjonalne efekty bez wychodzenia z domu. Patelnia kamienna Copper & Stone to najwyższa jakość bez ryzyka przypalenia i konieczności późniejszego szorowania patelni.

✅ Nieprzywierająca powłoka odporna na zarysowania

✅ Równomierne nagrzewanie na całej powierzchni

✅ Szybkie i zdrowe gotowanie

✅ Smażenie bez dodatku tłuszczu

✅ Łatwe czyszczenie

✅ Idealna na każdą kuchenkę

✅ Elegancki design

Czytaj więcej

Chcesz korzystać z dodatkowych rabatów, upominków i darmowej dostawy? Zacznij zbierać punkty w Klubie Okazji!


Benefity stałe klubu okazji

Darmowa dostawa od 199,90 zł
Prezent za 1 zł
3 x bon 20 zł
100 dni na zwrot towaru
Patelnia z powłoką kamienną Copper & Stone 24 cm
79,90 zł
119,90 zł

Zniżka -40 zł
Ilość:

  Łatwy zwrot towarów

100 dni na zwrot w Klubie Okazji
30 dni na zwrot w regularnej ofercie

  Darmowa dostawa

od 199, 90 zł w Klubie Okazji
od 299, 90 zł w regularnej ofercie

  Zwrot wyślij na TVO Sp. z o.o. Centrum Logistyczne IPS. Inwestorów 13, 39-300 Mielec

  

Opis produktu

Copper & Stone to połączenie korzyści płynących z używania patelni kamiennej i patelni miedzianej. Cząsteczki miedzi zawarte w Copper & Stone równomiernie rozprowadzają ciepło sprawiając, że potrawy nie przypalają się i nie przywierają do powierzchni, a czyszczenie jest o wiele prostsze i szybsze. Cząsteczki kamienia utrzymują odpowiednią temperaturę o wiele dłużej, dzięki czemu patelnia kamienna Copper & Stone nie wychładza się tak szybko po wyłączeniu kuchenki. Przygotowanie potraw zajmie Ci o wiele mniej czasu, a serwując dania na stole, masz pewność, że pozostaną dłużej ciepłe.

Patelnia nieprzywierająca vs Copper & Stone

Ile nieprzywierających patelni wylądowało już w Twoim koszu? Mimo obietnic, wiele patelni rysuje się, odkształca, przypala i rozwarstwia. Postaw na wysoką jakość patelni kamiennej Copper & Stone. To niesamowita patelnia kamienna z cząsteczkami miedzi. Jest nieprzywierająca i odporna na zarysowania. Od teraz możesz gotować zdrowo, bez dodatku tłuszczu. Spełnia również funkcję patelni miedzianej – szybko się nagrzewa i rozprowadza ciepło równomiernie po całej powierzchni. Copper & Stone to patelnia na indukcję i nie tylko! Działa doskonale za każdym razem i na każdej kuchence – gazowej, ceramicznej, elektrycznej i indukcyjnej.

Budowa patelni kamiennej z cząsteczkami miedzi

Copper & Stone

Patelnia kamienna Copper & Stone jest wykonana z największą precyzją – ma siedem unikalnie połączonych warstw. Ich wysoka jakość gwarantuje niepowtarzalną solidność i profesjonalne rezultaty gotowania, jak z restauracji. Podstawa tej patelni kamiennej składa się z warstwy aluminium, połączonej z supertrwałą bazą ze stali. Rdzeń wyłożono warstwą chropowatego kamienia, który zapewnia wytrzymałość i doskonale zatrzymuje ciepło. Miedź połączono z kamieniem dla równomiernego rozprowadzania ciepła. Potrójna, nieprzywierająca warstwa jest połączona z wewnętrznymi powłokami. Aż siedem warstw składa się na Copper & Stone – solidną patelnię miedzianą z cząsteczkami kamienia.

Elegancja patelni miedzianej i solidność patelni kamiennej

Stylowe patelnie? Od teraz tak! Patelnia miedziana Copper & Stone charakteryzuje się nie tylko wytrzymałością, ale również najwyższą elegancją. Mieniąca się warstwa zewnętrzna sprawia, że nie będziesz chciał schować tej patelni miedzianej do szafki. Nieprzywierająca powierzchnia z efektem granitu nie tylko jest odporna na zarysowania, ale nadaje patelni wytworny wygląd. Patelnia na indukcję Copper & Stone jest wyposażona w ergonomiczną, drewnopodobną rączkę – jest przyjemna w dotyku i świetnie leży w dłoni. Umożliwia również zawieszenie patelni kamiennej na haczyku, tak aby zawsze była gotowa do użytku i cieszyła oczy.

Informacje dodatkowe:

✅ Dostępne rozmiar: 24 cm

✅ Można myć w zmywarce


Opinie naszych klientów

Napisz swoją opinię

.

STARLYF COPPER & STONE PAN

INSTRUKCJA OBSŁUGI

Podstawa patelni szybko się nagrzewa i równomiernie rozprowadza ciepło, aby jedzenie gotowało się szybciej. Powłoka stworzona jest z prawdziwie nieprzywierającego materiału, dlatego możesz gotować bez dodatku oleju lub tłuszczu. Patelnię łatwo się czyści. Ciesz się zdrowszym i smacznym jedzeniem! Przed pierwszym użyciem produktu dokładnie przeczytaj instrukcję obsługi i zachowaj ją, aby w razie potrzeby móc do niej wrócić.

Zasady ogólne i bezpieczeństwa

• Przeczytaj instrukcję dokładnie i w całości.

• Produkt nie jest zabawką. Przechowuj poza zasięgiem dzieci.

• Przed pierwszym użyciem przetrzyj patelnię ścierką z odrobiną oleju. Powinno się to robić od czasu do czasu.

• Nie zaleca się używania patelni do pieczenia, ale można ją wstawiać do piekarnika na krótki czas, aby utrzymać temperaturę potrawy przed podaniem.

• Nie przegrzewaj pustej patelni i nie pozwól, aby podczas gotowania wyparowała z niej woda. Może to negatywnie wpłynąć na powłokę patelni i jej właściwości nieprzywierające.

• Uważaj, aby się nie oparzyć. Jeśli to koniecznie, używaj rękawic kuchennych, zwłaszcza jeśli obchodzisz się z gorącą patelnią.

• Nie używaj ostrych przedmiotów na patelni Starlyf Copper & Stone Pan, ponieważ mogą ją zarysować. Zaleca się stosowanie drewnianych lub plastikowych akcesoriów.

• Przed czyszczeniem patelni pozostaw ją do wystygnięcia.

• Nie wylewaj zimnej wody na gorącą patelnię. Może to uszkodzić powłokę.

• Nie używaj patelni Starlyf Copper & Stone Pan w celach innych niż te opisane w instrukcji.

Instrukcja montażu:

Aby doczepić uchwyt do patelni, użyj śrubokrętu do włożenia śruby w otwór do tego przeznaczony, znajdujący się pod uchwytem, jak pokazano na rysu

1. Instrukcja użytkowania:

1. Przed pierwszym użyciem umyj patelnię wodą z płynem do naczyń.

2. Zawsze używaj patelni na odpowiednim palniku, ponieważ bezpośredni ogień może uszkodzić uchwyt.

3. Powłoka nieprzywierająca patelni Starlyf Copper & Stone Pan pozwala na gotowanie bez dodatku tłuszczu lub oleju.

4. Po zakończeniu gotowania patelnia pozostanie przez kilka minut gorąca.

Czyszczenie:

• Przed czyszczenoiem upewnij się, że patelnia wystygła.

• Nie używaj szorstkich gąbek ani żrących środków czyszczących do czyszczenia patelni.

• Patelnię można myć w zmywarce, jednak zalecamy mycie ręczne, aby jak najdłużej utrzymać dobry stan powłoki nieprzywierającej.

STARLYF COPPER & STONE PAN

PRZEPISY

1. Potrawka z indyka (2 porcje)

• 2 pokrojone piersi z indyka

• 2 zielone papryki

• 2 czerwone papryki

• Domowy bulion drobiowy

• Sól

• Pieprz

• 1 łyżeczka mąki

• Przyprawy wg uznania

• Pietruszka

Przygotowanie

1. Dopraw indyka solą i pieprzem, a następnie podsmaż na odrobinie oleju. Zdejmij z patelni po zarumienieniu i odłóż na bok.

2. Pokrój papryki w długie paski i podsmażaj kilka minut. Dodaj mąki, aby zagęścić sos i dobrze wymieszaj.

3. Po kilku minutach dodaj indyka i zalej domowym bulionem. Gotuj na średnim ogniu przez 25 minut.

4. Podawaj.

2. Ryż z warzywami (2 porcje)

• 180 g ryżu

• 1 por

• 1 cebula

• 1 czerwona papryka

• ½ cukinii

• 200 g szpinaku

• Bulion warzywny

• Sól

• Pieprz

Przygotowanie

1. Pokrój wszystkie warzywa, z wyjątkiem szpinaku w kostkę i podsmaż na małym ogniu na odrobinie oliwy.

2. Dodaj szpinak.

3. Dodaj ryż i kontynuuj smażenie.

4. Zalej bulionem. Na każdą porcję ryżu przypada 2,5 porcji bulionu. W tym wypadku będziesz potrzebować około 550 do 600 ml bulionu. Gotuj przez 18 minut.

5. Podawaj.

3. Smażona ciecierzyca z raszplą i krewetkami (2 porcje)

• 1 słoik ciecierzycy

• 200 g pokrojonej raszpli

• 200 g krewetek

• 1 cebula

• 2 łyżki stołowe sosu pomidorowego

• Oregano lub inne aromatyczne zioła

Przygotowanie

1. Obierz krewetki i podsmaż głowy w odrobinie oleju. To wydobędzie wszystkie walory smakowe skorupiaka.

2. Zdejmij głowy z patelni i na małym ogniu podsmaż drobno pokrojoną cebulę.

3. Po zarumienieniu się cebuli dodaj kawałki raszpli. Przypraw solą i pieprzem do smaku.

4. Kiedy wszystko jest podsmażone, dodaj krewetki i wypłukaną oraz odsączoną ciecierzycę. Podsmażaj wszystko razem przez kilka minut, aby smaki się przeszły.

5. Podawaj.

4. Taglierini ze szparagami, młodym bobem i gałką muszkatołową (2 porcje)

• 150 g makaronu taglierini

• 10-15 szparagów (według uznania szefa!)

• 100 g młodego bobu

• Sól

• Gałka muszkatołowa

• Oliwa

Przygotowanie:

1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją producenta na opakowaniu. Odcedź.

2. Pokrój szparagi w paski i smaż na niewielkiej ilości oleju przez 5 minut.

3. Dodaj młody bób.

4. Dodaj makaron i wymieszaj z warzywami.

5. Przypraw danie odrobiną startej gałki muszkatołowej.

6. Podawaj.

5. Łosoś z ratatouille (2 porcje)

• 2 filety z łososia (świeżego)

• 1 cukinia

• 1 zielona papryka

• 1 czerwona papryka

• 1 cebula dymka

• 1 puszka krojonych pomidorów

• Sól

• Cukier

• Pieprz

Przygotowanie:

1. Posiekaj zieloną i czerwoną paprykę. Pozostałe warzywa pokrój w kostkę i podsmaż na niewielkiej ilości oleju i średnim ogniu.

2. Po podsmażeniu dodaj puszkę krojonych pomidorów. Dopraw solą i pieprzem do smaku, a następnie gotuj przez 10-15 minut. Dodaj cukier, aby zmniejszyć kwasowość pomidorów. Zdejmij z patelni.

3. Wylej odrobinę oleju na patelnię, usmaż łososia i dodaj do warzyw.

4. Podawaj.