Zgodnie z ogólnym rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. (RODO) informujemy, że TVO Sp. z o.o. z siedzibą w Gdyni jest administratorem Pana/Pani danych osobowych. Przetwarzanie Pana/Pani danych osobowych następuje w sposób zgodny z prawem, gwarantujący ich należyte bezpieczeństwo. W ramach strony internetowej używana jest technologia plików „cookies”, która w szczególności jest wykorzystywana w celu analizowania ruchu na stronie, a także do personalizowania treści, które mogą być do Pana/Pani kierowane. Jeśli Pan/Pani nie wyraża na to zgody, można wyłączyć obsługę cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej. Nie zmieniając ustawień, akceptują Państwo zapisywanie plików „cookies” przez przeglądarkę. Więcej informacji na ten temat w: Polityce prywatności i Polityce plików cookies.

Przepis na sałatkę krabową

W razie miłej, lecz niespodziewanej wizyty gości, warto skorzystać z prostych i szybkich do przygotowania rozwiązań. Nawet najmniej skomplikowane potrawy mogą okazać się przepyszne, jeśli urozmaicimy je odrobiną egzotyki.

Składniki na sałatkę krabową:

- 1 opakowanie surowych paluszków krabowowych (surimi)
- 4 – 5 sztuk jajek na twardo
- 3 – 4 sztuki ogórków konserwowych
- 1 średnia cebula
- 1 jogurt naturalny,
- 1 łyżka majonezu,
- 1 łyżeczka musztardy
- koperek


Wszystkie składniki kroimy w kosteczkę nożem ceramicznym, wsypujemy do miseczki,
a następnie zalewamy jogurtem. Dodajemy łyżeczkę majonezu i musztardy, i tak przygotowaną sałatkę posypujemy świeżym lub mrożonym koperkiem.

 

Oryginalnie, przepysznie i niedrogo! Polecamy!