- nowość
Crème brûlée
Crème brûlée to wspaniały deser, znany i uwielbiany na całym świecie. Jajeczno- śmietankowy, aksamitny krem pokryty jest cienką, słodką warstwą skarmelizowanego cukru. Karmel tworzy skorupkę, przez którą należy przebić się łyżeczką, aby dostać się do kremu.
Crème brûlée to wspaniały deser, znany i uwielbiany na całym świecie. Jajeczno- śmietankowy, aksamitny krem pokryty jest cienką, słodką warstwą skarmelizowanego cukru. Karmel tworzy skorupkę, przez którą należy przebić się łyżeczką, aby dostać się do kremu.
- 500 ml mleka
- 100 g cukru
- skórka z 1 pomarańczy
- skórka z 1 cytryny
- 1 laska cynamonu
- 4 żółtka
- 25 g skrobia kukurydzianej
8min
15min
2min
1min
2min
9min
2min
1min
