- -10zł
- -10,00 zł
- nowość
- wyprzedaż
Najlepsze przepisy do kombiwara. Gotowanie na Ekranie
Chcesz przygotować nietuzinkowe danie w krótkim czasie? Kombiwar halogenowy MPM to urządzenie dla Ciebie! Specjalnie dla Magazynu TV Okazje przepisy na pyszny obiad i deser przygotowała Sylwia Stachyra – zwyciężczyni programu Top Chef i ekspert TV Okazje
Przepisy kulinarne na kombiwar
Chcesz przygotować nietuzinkowe danie w krótkim czasie? Kombiwar halogenowy MPM to urządzenie dla Ciebie! Specjalnie dla Magazynu TV Okazje przepisy na pyszny obiad i deser z kombiwara przygotowała Sylwia Stachyra – zwyciężczyni programu Top Chef i ekspert TV Okazje.
Kombiwar halogenowy - czym tak naprawdę jest?
Kombiwar halogenowy to wielofunkcyjne urządzenie kuchenne do przyrządzania różnorodnych potraw, łączące funkcje piekarnika, mikrofali i grilla. Zastosowanie kombiwaru halogenowego to:
• pieczenie,
• smażenie,
• gotowanie, także na parze,
• duszenie,
• zapiekanie,
• grillowanie,
• podgrzewanie i rozmrażanie,
• odświeżanie i suszenie.
Kombiwar halogenowy pozwala na oszczędność czasu i energii. Nagrzewa się i gotuje potrawy szybko, bez strat ciepła, wykorzystując działanie gorącego powietrza. Specjalna grzałka halogenowa wytwarza ciepło, a wentylator równomiernie je rozprowadza na zasadzie termoobiegu obracając się. Dzięki temu strumień gorącego powietrza dociera do produktów równomiernie i nie potrzeba ich mieszać czy obracać w trakcie gotowania. Wykorzystanie gorącego powietrza sprawia, że nie potrzeba dodawać tłuszczu, więc potrawy z kombiwaru są zdrowe i niekaloryczne. Mają lepszy smak i aromat, zachowują więcej wartości odżywczych.
Obsługa kombiwaru halogenowego jest wyjątkowo prosta i intuicyjna. Urządzenie składa się ze szklanej, żaroodpornej i przeźroczystej misy oraz pokrywy grzejącej z panelem sterowniczym. Na panelu steruje się funkcjami, temperaturą i czasem pracy, termostatem i minutnikiem. Termostat wyłącza kombiwar po nagrzaniu do wybranej temperatury. Urządzenie nie zabiera dużo miejsca, a gotowanie odbywa się szybko, efektywnie i sprawnie.
Najpopularniejsze urządzenia kuchenne w TVOkazje.pl
Kombiwar halogenowy – przepisy
Co można gotować w kombiwarze i jakie są przepisy na kombiwar halogenowy? Potrawy z kombiwara halogenowego to wszelkiego rodzaju smażone, grillowane i gotowane na parze mięsa, ryby oraz warzywa. W kombiwarze ugotujemy jajka i przyrządzimy pizzę, tosty, zapiekanki i grzanki, usmażymy frytki, ugrillujemy steki i szaszłyki oraz upieczemy chleb, ciastka i ciasta. W kombiwarze można też odświeżyć pieczywo oraz ususzyć grzyby, owoce lub zioła. To jednak nie jedyne dania z kombiwaru. Poznajmy przepisy na potrawy z kombiwaru halogenowego przygotowane specjalnie dla TV Okazje.
Co można przygotować w kombiwarze halogenowym? Przygotowaliśmy dwa dania z kombiwaru – oto wytrawne i słodkie przepisy kulinarne na kombiwar.
Chcesz przygotować nietuzinkowe danie w krótkim czasie? Kombiwar halogenowy MPM to urządzenie dla Ciebie! Specjalnie dla Magazynu TV Okazje przepisy na pyszny obiad i deser przygotowała Sylwia Stachyra – zwyciężczyni programu Top Chef i ekspert TV Okazje
- 4 Kotlety panierowane schabowe lub z piersi kurczaka
- 6 Średnich pieczarek
- 1 Średnia biała cebula
- 1 Ząbek czosnku
- 1 Łyżka siekanej natki pietruszki
- 4 Łyżki jogurtu greckiego
- 3 Łyżki majonezu
- Ser mozarella lub inny ser tarty
- Sól i pieprz do smaku
- 2 Łyżki oleju
10min
20min
4min
7min
5min

Chcesz przygotować nietuzinkowe danie w krótkim czasie? Kombiwar halogenowy MPM to urządzenie dla Ciebie! Specjalnie dla Magazynu TV Okazje przepisy na pyszny obiad i deser przygotowała Sylwia Stachyra – zwyciężczyni programu Top Chef i ekspert TV Okazje
- 125g mąki
- 1 jajko
- 50g cukru
- 50g masła lub margaryny
- 10g proszku do pieczenia
- Dowolne owoce
- Kruszonka:
- 30g masła
- 40g grubej mąki
- 30g cukru pudru
10min
8min
25min
