Kombiwar halogenowy - przyrządzaj potrawy na ciepło zamiast mikrofali!
Choć przyjęło się, że to mikrofala pełni funkcję podręcznego elementu wyposażenia kuchni, który w razie potrzeby szybko ogrzeje posiłek do pożądanej temperatury, to warto rzucić okiem na rozwiązanie alternatywne. Wyjaśniamy, dlaczego kombiwar halogenowy to urządzenie, które powinno znaleźć się także w Twojej kuchni i jakie są jego mocne strony w zestawieniu z klasycznymi mikrofalówkami.
Czym w ogóle jest kombiwar halogenowy?
Kombiwar halogenowy to poręczne urządzenie, które powstało jako rozwinięcie koncepcji prodiżów. Zanim piekarniki na dobre stały się standardem w polskich kuchniach, to właśnie one służyły m.in. do opiekania mięsa i ryb, pozwalając na przygotowanie pełnowartościowych posiłków na ciepło. Dziś prodiże to już relikt PRL, jednak ich koncepcja nadal może się sprawdzać w nieco nowocześniejszym wydaniu.
W przeciwieństwie do prodiżów, kombiwar halogenowy nie powstał jako zastępstwo piekarnika, a raczej jako dodatkowe urządzenie pozwalające szybko przygotować różnego rodzaju dania i potrawy na ciepło. Jego konkurentem, zamiast którego można go stosować, jest raczej mikrofala. Kombiwar gotuje, dusi, piecze, rozmraża i grilluje.
Na czym polega działanie halogenu? To proste. W szklanej misie umieszczamy np. filet z kurczaka, a następnie przykrywamy ją pokrywką, do której spodu przymocowana jest grzałka halogenowa oraz wentylator. Pozwala to już w kilka minut nagrzać się do pożądanej temperatury i zmienić konsystencję potrawy do poziomu, jakiego oczekujemy.
Który kombiwar halogenowy warto wybrać?
Jednym z najatrakcyjniejszych kombiwarów halogenowych na rynku znaleźć można w sklepie TV Okazje. Kombiwar halogenowy MPM to urządzenie nie tylko wielofunkcyjne, ale i pełnowartościowe pod kątem swojego zastosowania. Z jego pomocą udusimy mięso z indyka, rozmrozimy pierogi, podgrzejemy kaszotto czy upieczemy warzywa do obiadu.
Szklana misa o pojemności 11,3 pomieści gotowe do spożycia dania, które wystarczy ułożyć na żaroodpornym talerzu. Dzięki mocy 1400 W szybko upieczemy potrawy w temperaturze od 125 do nawet 250 stopni Celsjusza, z kolei minutnik pozwala korzystać z jednego cyklu od 5 minut do nawet 1 godziny! Z kombiwarem MPM, możemy przyrządzić posiłek nawet dla wielu gości - i to w mgnieniu oka!
Sprawdź kombiwar halogenowy MPM w naszym sklepie!
Co jeszcze oferuje kombiwar halogenowy MPM?
Prezentowany kombiwar halogenowy MPM dostępny w sklepie TV Okazje ma jeszcze jedną, istotną zaletę. Oferowany jest w zestawie z nożem ceramicznym oraz opakowaniem silikonowym, co może ułatwić nam przyrządzanie dań wymagających uprzedniego pocięcia lub poszatkowania. Szczególnie pomocne okaże się to podczas szykowania potraw składających się z mięs i ryb.
Dzięki kombiwarowi halogenowemu nie tylko przy niewielkim wykorzystaniu miejsca w kuchni ugotujemy szybko, ale i zdrowo. Kombiwar halogenowy nie wymaga używania oleju, czyniąc zdania lżejszymi i mniej tłustymi. Wystarczy tylko umieścić je na kratkach w szklanej misie, szczelnie przykryć pokrywką i czekać, aż nabierze odpowiedniej postaci nawet w mniej niż 10 minut!
Zostaw komentarz
Zaloguj się aby dodać komentarz