Na początek Jesieni, Trzy najlepsze przepisy na jesienne zupy – wzmacniające i rozgrzewające!
Jesienne posiłki powinny nie tylko sycić i rozgrzewać. Ze względu na niesprzyjającą aurę, muszą przede wszystkim skutecznie wspierać odporność! Poznaj trzy sprawdzone przepisy na zupy wzmacniające i rozkoszuj się doskonałym smakiem w zimne i długie wieczory.
Jesienią warto jeść zupy!
To zdecydowanie prawda! Jesienią warto jeść zupy, a zwłaszcza zupy - kremy! Gęste, sycące i pełne witamin, są nie tylko maksymalnie proste w przygotowaniu, ale przede wszystkim – naprawdę doskonałe w smaku! Sprawdzą się, jako niezawodna obiadokolacja, będą odpowiednie także na śniadanie. Zwłaszcza jeśli wstajesz, kiedy za oknem jest jeszcze ciemno. Musisz wiedzieć, że gorąca i aromatyczna zupa nie tylko rozgrzewa, ale także poprawia nastrój. Poznaj sprawdzone przepisy na zupy i sprawdź, jakie urządzenia powinny znaleźć się w Twojej kuchni, by przygotowanie kremowego przysmaku było maksymalnie łatwe!
Wzmacniające i rozgrzewające kremowe zupy
Jesienne zupy powinny mieć konsystencję gęstego kremu – wówczas będą sycące i aromatyczne, co więcej – w jednej tylko porcji zmieścisz maksymalnie dużo warzyw. Poznaj trzy sprawdzone przepisy!
Szybkowar idealny do gotowanie zup tylko na TV Okazje
- Kremowa pomidorowa
Pełna warzyw, kremowa zupa o intensywnym smaku świeżych pomidorów, to doskonała propozycja dla najbardziej wymagających! Zwłaszcza jeśli połączysz ją ze świeżą bazylią i mozarellą! Jak ją przygotować? Wystarczy tacka włoszczyzny i świeże pomidory! Marchewkę, pora, pietruszkę i selera poszatkuj i gotuj przez około 20 minut. Po tym czasie, jeśli warzywa będą odpowiednio miękkie, zblenduj je, dodając obrane ze skórki pomidory. Pamiętaj, by całość odpowiednio doprawić. Możesz wykorzystać nie tylko sól i pieprz, ale także – bazylię, oregano i paprykę.
- Zupa z ciecierzycą i harissą
Aromatyczna i maksymalnie rozgrzewająca mieszanka pomidorów, papryki i ciecierzycy, to doskonała propozycja na sycącą obiadokolację. Zwłaszcza po ciężkim dniu. Wystarczy cebula, papryka i pomidory – kiedy udusisz je na patelni, zblenduj je i dopraw mieszanką przypraw harissa. Całość podgrzej, dodając ciecierzycę z puszki.
- Kremowa zupa ziemniaczano-porowa
Wśród przepisów na zupy jest także propozycja dla wszystkich, którzy lubią konkretne dania! Pory i cebulę pokrój i duś na maśle około 10-15 minut. Dodaj białe wino, bulion i ziemniaki. Całość przypraw do smaku i gotuj na małym ogniu do momentu, aż ziemniaki będą miękkie, a następnie – zblenduj na gładką masę. Podawaj z chrupiącą, podsmażoną cebulą i świeżą pietruszką.
Niezbędne urządzenia kuchenne
Krojenie i siekanie warzyw nie jest Twoim ulubionym zajęciem? Postaraj się, by w Twojej kuchni znalazła się szatkownica Spin-It w zestawie z krajalnicą do frytek! To niewielkie urządzenie pozwoli Ci szybko i dokładnie przygotować składniki na kremową zupę. Nie zapomnij także o blenderze wysokoobrotowym! Zaprojektowany w taki sposób, by precyzyjnie blendować również gorące zupy, zdecydowanie skróci czas przygotowywania posiłku.
Zostaw komentarz
Zaloguj się aby dodać komentarz