- nowość
Oto 3 najlepsze przepisy na zupy grzybowe!
Jesień trwa w najlepsze, a Ty chcesz poczuć ją także w kuchni? Poznaj sprawdzone przepisy na zupy grzybowe i zachwyć domowników oryginalnymi smakami! Szybko przekonasz się, że wystarczą tylko dobry pomysł, sprawdzone składniki i odpowiednie akcesoria kuchenne, by przygotować doskonały obiad!
Zupa grzybowa niejedno ma imię!
Doskonałe zupy grzybowe to propozycja dla najbardziej wymagających smakoszy. Co ciekawe, popularne danie niejedno ma imię! Poznaj sprawdzony przepis na zupę grzybową z ziemniakami, doskonałą na co dzień, wytwory krem z grzybów – idealny na specjalne okazje oraz zupę pieczarkową – odpowiednią dla wszystkich, którzy boją się tych leśnych przysmaków!
Pyszna i sycąca zupa grzybowa z ziemniakami
Zupa grzybowa z dodatkiem ziemniaków jest idealna na co dzień. Szybka w przygotowaniu, pyszna i sycąca szybko zdobędzie serca wszystkich domowników! Wystarczy zeszklić na maśle posiekaną w piórka cebulę i dodać do niej pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość, po około pięciu minutach należy połączyć z przygotowanymi wcześniej grzybami i smażyć jeszcze przez kilka minut, w międzyczasie doprawiając do smaku. Przesmażone grzyby i ziemniaki zalej bulionem i gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez kwadrans. Podawaj ze śmietaną i świeżą pietruszką.
Doskonały i elegancki krem z grzybów
Krem z grzybów to propozycja odpowiednia na specjalną okazję! Szybka, niewymagająca wcześniejszego przygotowywania bulionu, a dodatkowo – sycąca sprawdzi się na niedzielnym stole. Przygotowane grzyby podsmaż na maśle klarowanym wraz z ziemniakami, cebulą i marchewką. Po około 10 minutach dodaj czosnek, a następnie – odpowiadającą Ci ilość wody. Całość gotuj jeszcze przez 25 minut. Po tym czasie zmniejsz moc palnika i dodaj śmietankę. Całość zblenduj używając odpowiednich akcesoriów kuchennych. Najlepszy w tej sytuacji będzie blender kielichowy!
Zachowawcza i zawsze smaczna zupa pieczarkowa
Dla tych, którzy zupy grzybowe wolą zastąpić sprawdzonymi rozwiązaniami, przygotowaliśmy doskonały przepis na zupę pieczarkową. Idealna w smaku, pozwoli Ci zabłysnąć w kuchni! Jak ją przygotować? Na maśle klarowanym zeszklij cebulę, dodaj do niej pokrojone drobno pieczarki i duś, aż odparuje z nich nadmiar wody. Dodaj marchewkę i ziemniaki, a następnie – dopraw do smaku. Całość zalej bulionem. Gotową zupę możesz zabielić śmietaną. Podawaj ją z ulubionym makaronem!
Zaloguj się aby dodać komentarz