Pikantne raki z mlekiem kokosowym
Jeszcze niedawno, bo na początku XX wieku, raki były czymś powszechnym na polskich stołach. Zajadał się nimi każdy od szlachcica do biedaka. Przez wieki serwowano je pod różnymi postaciami, zwłaszcza w zupie. Dziś rak to jeden z tych rarytasów, którego warto choć raz w swoim życiu spróbować.
Jeszcze niedawno, bo na początku XX wieku, raki były czymś powszechnym na polskich stołach. Zajadał się nimi każdy od szlachcica do biedaka. Przez wieki serwowano je pod różnymi postaciami, zwłaszcza w zupie. Dziś rak to jeden z tych rarytasów, którego warto choć raz w swoim życiu spróbować.
- 8 raków
- sól i czarny pieprz
- 1 ząbek czosnku
- 1 średnia cebula
- 1 suszone chili lub ½ świeżego tajskiego chili
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka imbiru
- 60 ml oleju kokosowego lub słonecznikowego
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka mielonej kolendry
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka anyżu
- 250 ml mleka kokosowego
- 1 limonka
1min
2min
1min
1min
7min
2min
1.5min
8min
2min
3min

Zaloguj się aby dodać komentarz