- nowość
Kuchnia
/
13.05.2021
Przepis na omlet na słono - jak to ugryźć?
Omlet to popularne i uwielbiane danie na bazie jajek. Mając pod ręką już ledwie kilka składników, pozyskać można wyjątkowo smaczne i sycące śniadanie, lunch lub kolację, na co przedstawiamy nasz przepis.
Autor: TV Okazje
13.05.2021
Przepis na omlet na słono - jak to ugryźć?
Omlet to popularne i uwielbiane danie na bazie jajek. Mając pod ręką już ledwie kilka składników, pozyskać można wyjątkowo smaczne i sycące śniadanie, lunch lub kolację, na co przedstawiamy nasz przepis.
TV Okazje
0.0
0
Przepis na omlet na słono - jak to ugryźć?
Przepis z wykorzystaniem DR OETKER Trzepaczka do ubijania
PT18M
Składniki
- 2 jajka typu L
- Sól - 2 szczypty
- Pieprz - 2 szczypty
- Pomidorki koktajlowe - 6 sztuk
- Oliwa z oliwek - 2 łyżeczki
- Oregano - 2 szczypty
3min
5
2min
4min
4min
Przygotowanie
Krok 1
3min min
Do średniej wielkości miski rozbijamy dwa jajka, a następnie wsypujemy sól i pieprz.
https://cdn.tvokazje.pl/img/ybc_blog/post/0e3efe06-02c8-4cc1-b2bd-da1c04fc9110.png
Krok 2
5 min
Dokładnie mieszamy trzepaczką zawartość tak, aby uzyskać gęstą żółtą masę.
https://cdn.tvokazje.pl/img/ybc_blog/post/0e3efe06-02c8-4cc1-b2bd-da1c04fc9110.png
Krok 3
2min min
Na patelni rozprowadzamy delikatnie dwie łyżeczki oliwy z oliwek.
https://cdn.tvokazje.pl/img/ybc_blog/post/0e3efe06-02c8-4cc1-b2bd-da1c04fc9110.png
Krok 4
4min min
Rozpoczynamy smażenie na małym ogniu, pilnując, aby omlet nie przywierał za mocno do krawędzi.
Po ok. 3-4 minutach smażenia delikatnie podważamy krawędzie omleta, a następnie delikatnie zdejmujemy go na talerz.
https://cdn.tvokazje.pl/img/ybc_blog/post/0e3efe06-02c8-4cc1-b2bd-da1c04fc9110.png

Inne przepisy z wykorzystaniem DR OETKER Trzepaczka do ubijania TUTAJ
Zaloguj się aby dodać komentarz