- -19zł
- -19,91 zł
- wyprzedaż
Sernik Speculoos
Sernik Speculoos
Znany często jako sernik na ciasteczkach św. Mikołaja. Ma lekki korzenny posmak i jest idealny na chłodne i ciemne wieczory. Dzięki temu, że przepis przypomina tzw. gotowany sernik, nie ma możliwości, aby zważyła nam się śmietana lub powstały grudki z żelatyny. Do przepisu idealnie się nada tortownica ze szklanym lub porcelanowym dnem np. Springform o średnicy 26 cm i wysokim brzegu 7 cm.
Promocja wewnętrzna
Sernik Speculoos
Znany często jako sernik na ciasteczkach św. Mikołaja. Ma lekki korzenny posmak i jest idealny na chłodne i ciemne wieczory. Dzięki temu, że przepis przypomina tzw. gotowany sernik, nie ma możliwości, aby zważyła nam się śmietana lub powstały grudki z żelatyny. Do przepisu idealnie się nada tortownica ze szklanym lub porcelanowym dnem np. Springform o średnicy 26 cm i wysokim brzegu 7 cm.
- 400 g ciasteczek speculoos (mogą też być inne, kruche, korzenne ciasteczka).
- 100 g masła
- 250 g mrożonych jagód
- 50 g cukru
- 40 ml soku jabłkowego
- 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 600 g twarogu sernikowego z wiaderka
- 200 ml śmietany kremówki
- 2 łyżki soku z cytryny
- 6 listków żelatyny - ok. 12 gram (1,5 łyżki)
- 3 łyżki ciepłej wody
15min
10min
10min
5min
10min
5min
.jpg)
Sernik Speculoos
Znany często jako sernik na ciasteczkach św. Mikołaja. Ma lekki korzenny posmak i jest idealny na chłodne i ciemne wieczory. Dzięki temu, że przepis przypomina tzw. gotowany sernik, nie ma możliwości, aby zważyła nam się śmietana lub powstały grudki z żelatyny. Do przepisu idealnie się nada tortownica ze szklanym lub porcelanowym dnem np. Springform o średnicy 26 cm i wysokim brzegu 7 cm.
Zaloguj się aby dodać komentarz