- nowość
Kuchnia
/
17.05.2021
Szparagi z sosem holenderskim - przepis
Sezon na szparagi trwa, co oznacza, że warto wziąć je na kuchenny tapet. Przyglądamy się dzisiaj w naszym przepisie ciekawemu daniu w oparciu o ten składnik, komponując go z aromatycznym sosem!
Autor: TV Okazje
17.05.2021
Szparagi z sosem holenderskim - przepis
Sezon na szparagi trwa, co oznacza, że warto wziąć je na kuchenny tapet. Przyglądamy się dzisiaj w naszym przepisie ciekawemu daniu w oparciu o ten składnik, komponując go z aromatycznym sosem!
TV Okazje
0.0
0
Szparagi z sosem holenderskim - przepis
Przepis z wykorzystaniem Garnek do szparagów 16 cm Citrin - ELO
PT24M
Składniki
- Szparagi zielone - 2 pęczki
- Jajka - 2 sztuki
- Masło - 150 g
- Sok z cytryny - 50 ml
- Sól - 2 szczypty
- Pieprz - 2 szczypty
- Limonka - 1 sztuka
5min
10min
5min
2min
2min
Przygotowanie
Krok 1
5min min
Wstawiamy wodę w garnku do szparagów, solimy ją jedną szczyptą i czekamy aż się zagotuje.
https://cdn.tvokazje.pl/img/ybc_blog/post/55443977-cb27-4441-8c05-2dbb4b085f69.png
Krok 2
10min min
Do wrzącej wody wkładamy na 10 minut szparagi i gotujemy je pod przykryciem.
https://cdn.tvokazje.pl/img/ybc_blog/post/55443977-cb27-4441-8c05-2dbb4b085f69.png
Krok 3
5min min
W międzyczasie topimy masło.
W małej miseczce rozbijamy 2 jajka i mieszamy je dokładnie, a następnie dodajemy do masła.
https://cdn.tvokazje.pl/img/ybc_blog/post/55443977-cb27-4441-8c05-2dbb4b085f69.png

Inne przepisy z wykorzystaniem Garnek do szparagów 16 cm Citrin - ELO TUTAJ
Zaloguj się aby dodać komentarz