Zdrowe i beztłuszczowe grillowanie w domu jest możliwe!
Koniec lata dotychczas kojarzył Ci się z zakończeniem sezonu grillowego? Na szczęście w tym roku nie musisz żegnać się ze smakiem pieczonych warzyw i aromatycznych mięs. Poznaj pomysły na grilla w domu i sprawdź, czego nie może zabraknąć w Twojej kuchni, byś przez cały rok czuł powiew wakacji!
Grillowanie w domu jest możliwe!
Grillowane warzywa albo mięsa to doskonały pomysł na szybki obiad, albo beztłuszczową kolację. Jeśli dotychczas żegnałeś się z ich smakiem wraz z końcem wakacji, czas to zmienić! Zadbaj, by w Twojej kuchni znalazł się elektryczny grill beztłuszczowy No Fat Grill. Kompaktowe, przenośne urządzenie pozwoli Ci smażyć ulubione potrawy bez tłuszczu i bez ryzyka przywierania jedzenia do powierzchni płytek. Unikalna, pochylona konstrukcja zapewni sprawne odprowadzenie tłuszczu z grillowanych mięs i kiełbas, po to, by przygotowane dania były maksymalnie zdrowe. Poznaj najlepsze pomysły na grilla w domu i wzbogać swoją dietę o nowe smaki!
1. Grillowane skrzydełka
Marynatę do skrzydełek przygotujesz, łącząc ze sobą ulubione przyprawy - sól, pieprz, tymianek, papryczkę chilli, a także - miód, sos sojowy i keczup. Wystarczy natrzeć mięso i odstawić na kilka lub kilkanaście minut, a następnie - grillować bez tłuszczu! Maksymalnie chrupiące, o doskonałym smaku i intensywnym aromacie, w dodatku - w środku zimy, zachwycą nie tylko Ciebie!
2. Wegetariańska ciabatta
Dania z grilla nie muszą być mięsne. Przekonasz się o tym, przygotowując ciabattę z grillowanymi warzywami! Wystarczy bułka, świeża rukola, papryka, cukinia, czerwona cebula, ser halloumi i ulubione dodatki. Ciabattę przekrój wzdłuż, warzywa i ser pokrój w plastry. Paprykę, cukinię i cebulę grilluj przez około 5-10 minut, w międzyczasie dokładając ser. Rukolę i ulubione sosy ułóż w bułce. Kiedy warzywa i halloumi będą gotowe, połóż je na rukoli. Całość zamknij i grilluj przez około 5 minut.
3. Tradycyjna kiełbasa z grilla
Wśród pomysłów na grilla jesienną lub zimową porą nie może zabraknąć tradycyjnej kiełbasy! Przygotuj ją tak samo, jak na klasycznego grilla i smaż bez dodatku tłuszczu! Szybko przekonasz się, że smakuje zdecydowanie lepiej niż dotychczas przygotowywana na patelni.
4. Czas na ryby!
Oczywiście z grilla! Korzystając z możliwości jakie gwarantuje domowy sprzęt, z łatwością przygotujesz grillowanego łososia. Jak go doprawić? Najlepiej, korzystając z gotowej przyprawy do ryb. Przygotowanego fileta warto odstawić na około 30 minut, a w międzyczasie pokroić warzywa. Łososia przygotujesz naprawdę szybko - w grillu elektrycznym ryba powinna zostać około 10 minut, by cieszyć Cię swoim doskonałym smakiem! Warzywa możesz podać surowe, w formie sałatki.
Zostaw komentarz
Zaloguj się aby dodać komentarz