Zapiekanka ziemniaczana
Zapiekanka ziemniaczana
2022-09-09
bananowy chleb maren
Bananowy chleb Maren
2022-09-09

Chleb niskokaloryczny

Przepis na chleb „Low Carb” to odpowiednik dla osób, które chcą uciąć kalorie, a jednocześnie kochają smak chleba. Gwarantujemy, że ten przepis na domowy chleb zaskoczy Cię i Twoich bliskich.

Chleb niskokaloryczny

Kategoria: Przepisy, ŚniadanieStopień trudności Trudny
Porcje

1

porcje
Czas przygotowania

30

minut
Czas pieczenia

1

godzina 

Składniki

  • 3 szt. jajek

  • 1 łyżeczka soli

  • 100 g startej marchewki

  • 250 g twarogu

  • 125 g otrębów owsianych

  • 25 g otrębów pszennych

  • 2,5 łyżki posiekanych migdałów

  • 2,5 łyżki witalnych ziaren

  • 2,5 łyżki pokruszonego siemienia lnianego

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 2 łyżeczki płatków owsianych

  • 0,50 łyżeczki ziaren

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki z wyjątkiem płatków owsianych i niezbędnych ziaren wrzuć do miski i dobrze wymieszaj.
  • Rozłóż połowę płatków owsianych w WUNDERFORM, dodaj ciasto i równomiernie rozprowadź w formie.
  • Posyp pozostałe płatki owsiane i resztę ziaren na wierzchu, piecz chleb przez około 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
  • Po upieczeniu wyjmij chleb z formy i pozwól mu ostygnąć. Chleb można przechowywać w lodówce przez około pięć dni w owiniętej szmatce.

Uwagi